Gevelbekleding vormt een van de belangrijkste elementen van een gebouw. Het beschermt het gebouw tegen weersinvloeden en het heeft een beeldbepalende invloed.Houthandel Van Dam heeft jarenlange ervaring op het gebied van gevelbekleding. Door de hoge mate van innovatie en kennis in verwerking en toepassing binnen het bedrijf, is Houthandel Van Dam in staat om creatief met hout om te gaan en actief met u mee te denken. Hierdoor slaagt Van Dam er in om voor elke situatie een geschikte oplossing te vinden. Wij bieden een groot assortiment aan standaard modellen en profielen, maar ook op uw specifieke wens.

Sinds 1 juni 2008 zijn fabrikanten en verkopers van massief houten wand- en gevelbekleding verplicht om deze producten te voorzien van een CE-normering. Het Bouwbesluit stelt eisen aan de brandeigenschappen van bouwmaterialen om de kans op het ontstaan en de snelle ontwikkeling van brand te beperken; en mensen moeten voldoende vluchttijd krijgen. In de bouwregelgeving staan de eisen aan brandeigenschappen van materialen onder de begrippen ‘bijdrage tot de brandvoortplanting’ en ‘rookproductie’. Zowel het Nederlandse als Europese systeem maakt onderscheid tussen de bovenkant van vloeren en andere toepassingen (wanden plafondoppervlakken). Deze normering geeft aan of het product geschikt is voor het bekleden van wanden, plafonds en gevels.

Door onze uitgebreide kennis van de producten en van gevelbekledingsprojecten kunnen wij u adviseren over de juiste toepassing van de producten en houtsoorten. Wij kunnen als vraagbaak fungeren voor architecten en, indien nodig, producttechnische tekeningen leveren.

Houtsoorten:

Ons gevelbekleding kan in geleverd worden in vele houtsoorten. Wij hebben onder andere mogelijkheden in:

Western Red Cedar    Louro Gamela 
Oregon Pine   Fraké Noir 
Thermisch verduurzaamd VurenThermisch verduurzaamd Ayous
Meranti      

Al deze houtsoorten kunnen wij met een FSC en/of PEFC-certificaat leveren. 

Downloads

CE-markering:

Producenten van houten wand en gevelbekleding zijn verplicht om aan te geven of producten geschikt zijn voor  het bekleden van plafonds, wanden en gevels. De relevante eigenschappen hiervoor worden getoetst volgens de NEN-EN 14915. 

Algemene informatie met betrekking tot CE-markering kunt u vinden onder de volgende document:

De getekende prestatieverklaringen van Houthandel van Dam vindt u op de volgende pagina:

Conformiteitsverklaringen

GG overhangend rabat Dubbel halfhoutsrabat vertikaal
Halfhoutsrabat Halfhoutsrabat vertikaal
Dubbel halfhoutsrabat Zweeds rabat fijnbezaagd