Houthandel Van Dam werkt voor de levering van boeidelen samen met speciaal geselecteerde producenten. Omdat deze producenten door Houthandel Van Dam op basis van een aantal kwaliteitscriteria zijn geselecteerd, kunnen wij de kwaliteit van de boeidelen garanderen.

Geoptimaliseerd en gegrond, 100% Rift gezaagd
Houthandel Van Dam importeert alle boeidelen in Western Red Ceder. Om producten te kunnen leveren van een hoge kwaliteit, kiezen wij ervoor om alle boeidelen in 100% rift uit te voeren. Hierdoor wordt het risico van delaminatie van jaarringen (raising grain) voorkomen. Rift gezaagde boeidelen zijn vormvast en aanzienlijk stabieler dan dosse gezaagde boeidelen. Tijdens het proces van vingerlassen en lamineren worden alle fouten uitgekort, zodat er een foutloos eindproduct overblijft. Tenslotte worden de boeidelen 2 x wit gegrond met een hoge kwaliteit verfsysteem. De gevingerlaste gelamineerde boeidelen zijn niet geschikt voor platte toepassing, zoals windveren.

Massieve boeidelen
Houthandel Van Dam kan Western Red Ceder boeidelen ook in massieve uitvoering leveren. De massieve boeidelen worden door ons zelf geschaafd en na het schaven geselecteerd op kwaliteit. Hierna worden alle fouten uit het hout gekort, waardoor er een nagenoeg foutloos product overblijft. De massieve boeidelen kunnen zowel onbehandeld als gegrond worden geleverd. De massieve boeidelen zijn wel geschikt voor platte horizontale toepassing.

Verwerkingsvoorschrift (PDF)

Om een lange levensduur te garanderen is het belangrijk om de boeidelen op de juiste manier te monteren en te behandelen. Als u het onderstaande verwerkingsvoorschrift naleeft bent u er zeker van dat u de montage en behandeling op de juiste manier uitvoert.

Mocht u specifieke technische vragen hebben, dan kunt u uiteraard altijd contact met ons opnemen


WRC geoptimaliseerd gegrond

WRC massief gegrond

WRC Massief