Houtsoorten

In ons ruime assortiment vindt u diverse houtsoorten voor al uw projecten. Alle houtsoorten zijn FSC®- of PEFC-gecertificeerd.

Houtsoorten

Als een van de meest vooruitstrevende importeurs van hardhout in Nederland, beschikt Houthandel Van Dam over heel diverse houtsoorten. Alle diverse houtsoorten die u bij ons vindt, hebben een verantwoorde herkomst. Alle houtsoorten zijn PEFC of FSC-gecertificeerd verkrijgbaar. Dit maakt Houthandel van Dam een betrouwbare leverancier als het gaat om hardhout.
 

Diverse houtsoorten en eigenschappen

Het assortiment van Houthandel van Dam bestaat in totaal uit meer dan twintig houtsoorten. Elke houtsoort is uniek in onder meer eigenschappen, toepassingsgebieden of oppervlaktebehandeling. In het filtermenu aan de linkerkant van de pagina vindt u altijd de meest geschikte houtsoort voor uw projecten. Voor elke houtsoort hebben we een uitgebreide omschrijving toegevoegd. Zo weet u altijd welke houtsoort geschikt is voor welke toepassing. Heeft u toch nog vragen, dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen. 

Hardhoutsoorten voor diverse toepassingen

Het hardhout van Houthandel van Dam is geschikt voor diverse projecten. Zo vindt u zowel houtsoorten voor buiten als houtsoorten die zeer geschikt zijn voor het interieur. Het assortiment houtsoorten beslaat daarnaast houtsoorten in diverse kleuromschrijvingen, variërend van licht tot donker.  Filter de houtsoorten eenvoudig op het toepassingsgebied van uw keus. Zo beschikken we over houtsoorten voor ramen en kozijnen, gevelbekleding, lijstwerk of algemeen gebruik. Bekijk ook eens onze projecten en zie tot welke fraaie opleveringen we zijn gekomen met onze houtsoorten. 

Duurzaamheidsklasse van de houtsoorten

Houthandel van Dam beschikt over diverse houtsoorten uit verschillende duurzaamheidsklassen. In de linkerbalk filtert u eenvoudig de houtsoort op basis van de duurzaamheidsklassen van uw keuze. Dit varieert van duurzaamheidsklasse 1 tot duurzaamheidsklasse 4. De duurzaamheidsklasse zegt iets over het aantal jaar dat het hardhout doorgaans mee kan. Hout van duurzaamheidsklasse 1 gaat gemiddeld meer dan 25 jaar mee. Hout van duurzaamheidsklasse houdt het tussen de 5 en 10 jaar vol. De exacte duurzaamheid hangt ook af van de beoogde toepassing van het hout. Houtsoort dat voor interieurdoeleinden wordt gebruikt gaat doorgaans langer mee dan een houtsoort dat buiten wordt ingezet.
Wilt u meer informatie ? Neem dan contact op met onze verkoopafdeling, verkoop@houthandelvandam.nl of 030 – 6563614